fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z groszkiem cukrowym i kiełkami fasoli Mung

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdafa0a5e-f580-45a4-a260-2c9e6e013558
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z groszkiem cukrowym i kiełkami fasoli Mung

Przygotowanie

Wołowina z groszkiem cukrowym

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w cienkie paski
  • Następnie wrzucamy mięso do miski, dodajemy marynatę i dokładnie mieszamy tak, aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty marynatą
  • Miskę przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Marchewki obieramy i wraz z pędami bambusa kroimy w paski
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Kiełki fasoli odsączamy z zalewy (jeśli w niej są)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy marchewki z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy groch, pędy bambusa oraz kiełki i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Warzywa przenosimy do miski
  • Na patelnię wrzucamy mięso wraz z marynatą i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy warzywa i dokładnie mieszamy
  • Danie możemy podawać z dodatkiem ryżu lub makaronu

Marynata

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Wołowina z paprykami

  • Wołowina polędwica (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)

Marynata

  • Sos sojowy (20 g)
  • Olej z orzechów włoskich ekologiczny (10 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Mąka kukurydziana (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Kurczak w maślance

Cebulę obieramy i drobno siekamy Kurczaka kroimy na kawałki, dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wkładamy kawałki kurczaka do naczynia żaroodpornego, dodajemy maślankę, cebulę oraz przyprawy (zioła prowansalskie, paprykę i pieprz) i mieszamy Naczynie…

WIĘCEJ >

Tofu z bakłażanem i papryką

Bakłażana i tofu kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy bakłażana i smażymy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając Dodajemy tofu, paprykę…

WIĘCEJ >

Indyjskie szaszłyki z kurczaka

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki Do miski wlewamy sok z cytryny, dodajemy pastę, jogurt oraz przyprawy (paprykę) i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy tak, aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą Miskę…

WIĘCEJ >