Wołowina z groszkiem cukrowym i kiełkami fasoli Mung
Wołowina z groszkiem cukrowym i kiełkami fasoli Mung
Przygotowanie
Wołowina z groszkiem cukrowym
- Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w cienkie paski
- Następnie wrzucamy mięso do miski, dodajemy marynatę i dokładnie mieszamy tak, aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty marynatą
- Miskę przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
- Marchewki obieramy i wraz z pędami bambusa kroimy w paski
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Kiełki fasoli odsączamy z zalewy (jeśli w niej są)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy marchewki z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty
- Dodajemy groch, pędy bambusa oraz kiełki i smażymy przez ok. 1 minutę
- Warzywa przenosimy do miski
- Na patelnię wrzucamy mięso wraz z marynatą i smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy warzywa i dokładnie mieszamy
- Danie możemy podawać z dodatkiem ryżu lub makaronu
Marynata
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
Wołowina z paprykami
- Wołowina polędwica (300 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Cebula (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
Marynata
- Sos sojowy (20 g)
- Olej z orzechów włoskich ekologiczny (10 ml)
- Cukier trzcinowy (10 g)
- Mąka kukurydziana (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.