fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z patelni w sosie hoisin

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c78bff7d7-d581-4871-b8c5-dbc9f7546565
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina z patelni w sosie hoisin

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy sos sojowy oraz 1/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w cienkie plastry, dodajemy do miski i ponownie dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy miskę na ok. 30 minut
  • Co ok. 10 minut obracamy mięso na drugą stronę
  • Cebulę kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy mięso na talerz
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz czosnek z imbirem i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pędy bambusa i podsmażamy jeszcze przez ok. 4 minuty
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy sos hoisin, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 1-2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. inne kolory papryk i podawać wołowinę z ryżem lub makaronem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Bambus – pędy (225 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sos hoisin (30 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowy

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >