fbpx
logo
Szukaj
open close

Wyśmienite burgery wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf7066ea3-9039-4df6-b2e0-035959117c6b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wyśmienite burgery wołowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z czosnkiem
  • Do miski dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Każdy kawałek mięsa kroimy na pół, a następnie każdą połówkę wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 2 mm
  • Następnie wkładamy mięso do miski z tłuszczem i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był dokładnie pokryty tłuszczem
  • Miskę przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut do lodówki
  • Rozgrzewamy patelnie grillową
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 3-4 minuty
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Bułki kroimy na pół
  • Do miski wlewamy jogurt, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, a następnie smarujemy mieszanką bułki
  • Na połówkach bułek układamy sałatę, mięso, pomidory oraz cebulę i przykrywamy drugimi połówkami bułek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (340 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Sałata karbowana (100 g)
  • Majonez (50 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Ryżowa głowa bałwana

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Jedną oliwkę kroimy w paski Pomidorka kroimy na pół Marchew obieramy i wycinamy z niej trójkątny plaster na kształt nosa Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami…

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >