Zalepki owocowo-orzechowe

Zalepki owocowo-orzechowe
Przygotowanie
- Tłuszcz powinien być miękki
- Do miski wkładamy masło orzechowe, miód i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i dokładnie mieszamy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
- Do masy dodajemy płatki kokosowe, orzechy oraz owoce suszone i delikatnie mieszamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 3 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy tak, aby miały średnicę ok. 5 cm
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12 minut
- Upieczone ciasteczka pozostawiamy na kilka minut, aby ostygły i dopiero ściągamy z blachy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Banan (50 g)
- Ser Mascarpone (10 g)
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (10 g)
- Borówka (10 g)
- Malina (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.