Zapiekane bułeczki z serem i boczkiem
Zapiekane bułeczki z serem i boczkiem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Bułki kroimy na pół i kładziemy przeciętą stroną do góry
- Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni na skwarki
- Na bułki kładziemy ser, a na ser skwarki
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bułka pszenna (160 g)
- Ser żółty (60 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ser kozi w ziołach i orzechach
Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy bledować) Dodajemy orzechy i całość dokładnie blendujemy Mieszankę orzechów z przyprawami wysypujemy na talerz i obtaczamy w niej ser (tak aby był równomiernie pokryty)…
WIĘCEJ >Łosoś wędzony na szpinaku
Pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy szpinak oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia Cytrynę kroimy w pół plastry i kładziemy obok sałatki
WIĘCEJ >Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)
Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką
WIĘCEJ >Pstrąg pieczony z warzywami
Ryby patroszymy i dokładnie oczyszczamy Następnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym Każdą rybę z jednej strony nacinamy kilka razy pod skosem, a następnie do środka wkładamy tłuszcz (masło) oraz plastry cytryny i…
WIĘCEJ >