Zapiekanka z kaszy gryczanej
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Pieczarki kroimy w plastry
- Cukinię kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min
- Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min
- Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego
- Dodajemy zawartość patelni
- Dodajemy pokrojoną cukinię
- Wybijamy jajka
- Lekko solimy, pieprzymy, mieszamy
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 min
- Po wyjęciu posypujemy pietruszką
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje potraw z kaszy gryczanej.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (200 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Kasza gryczana niepalona (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Szpinak cytrynowy
Myjemy szpinak Obieramy i kroimy czosnek Rozgrzewamy masło ghee na patelni Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy…
WIĘCEJ >Zupa dyniowo – rybna
Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…
WIĘCEJ >Jaja z boczkiem i z awokado
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja, przyprawiamy i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Na talerzu układamy wszystkie warzywa, a…
WIĘCEJ >Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej
Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać sokiem z cytryny, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze…
WIĘCEJ >