fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanka z kaszy gryczanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz20-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min
  • Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min
  • Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy zawartość patelni
  • Dodajemy pokrojoną cukinię
  • Wybijamy jajka
  • Lekko solimy, pieprzymy, mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 min
  • Po wyjęciu posypujemy pietruszką

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje potraw z kaszy gryczanej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Kasza gryczana niepalona (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z (…)

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >