fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka z kaszy gryczanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz20-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min
  • Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min
  • Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy zawartość patelni
  • Dodajemy pokrojoną cukinię
  • Wybijamy jajka
  • Lekko solimy, pieprzymy, mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 min
  • Po wyjęciu posypujemy pietruszką

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje potraw z kaszy gryczanej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (200 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Bułki bezglutenowe

Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy…

WIĘCEJ >