Zapiekanka z kaszy gryczanej
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Pieczarki kroimy w plastry
- Cukinię kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min
- Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min
- Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego
- Dodajemy zawartość patelni
- Dodajemy pokrojoną cukinię
- Wybijamy jajka
- Lekko solimy, pieprzymy, mieszamy
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 min
- Po wyjęciu posypujemy pietruszką
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje potraw z kaszy gryczanej.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (200 g)
- Cebula (105 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Kasza gryczana niepalona (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.