logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka z kaszy gryczanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz20-4-5

Zapiekanka z kaszy gryczanej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz20-4-5

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min
  • Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min
  • Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy zawartość patelni
  • Dodajemy pokrojoną cukinię
  • Wybijamy jajka
  • Lekko solimy, pieprzymy, mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 min
  • Po wyjęciu posypujemy pietruszką

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 100 g pieczarek
  • 2 jajka
  • ¼ cukinii
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Seler naciowy

Łodygi selera myjemy Zjadamy w całości lub dzielimy na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka (…)

WIĘCEJ >

Nieziemsko dobra lasagne

Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl