fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c561c0615-253c-4700-b1c9-dd864975192d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burgery gryczane

Przygotowanie

  • Kaszę zalewamy na noc wodą
  • Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody
  • Doprawiamy dowolnymi przyprawami
  • Odstawiamy do ostygnięcia
  • Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut
  • Podajemy na talerzu z dowolnymi warzywami lub w bułce

Rady dietetyka

Burgery uwzględnij pod kątem swojej aktualnej diety oraz nietolerancji, które jej towarzyszą.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Dowolne przyprawy: zioła prowansalskie, sól, wędzona, słodka i ostra papryka, czosnek w proszku, opcjonalnie: curry lub garam masala

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >

Makaron rzodkiewkowy

Rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy przyprawy. Rzodkiew obieramy na ‚tagiatelle’ przy użyciu obieraczki do warzyw. Podsmażamy rzodkiew na oleju z przyprawami około 5-10 minut i solimy do smaku. Gotowe danie można posypać świeżą kolendrą.

WIĘCEJ >