fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c561c0615-253c-4700-b1c9-dd864975192d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burgery gryczane

Przygotowanie

  • Kaszę zalewamy na noc wodą
  • Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody
  • Doprawiamy dowolnymi przyprawami
  • Odstawiamy do ostygnięcia
  • Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut
  • Podajemy na talerzu z dowolnymi warzywami lub w bułce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (200 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Curry mielone (1 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >