fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c561c0615-253c-4700-b1c9-dd864975192d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Burgery gryczane

Przygotowanie

  • Kaszę zalewamy na noc wodą
  • Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody
  • Doprawiamy dowolnymi przyprawami
  • Odstawiamy do ostygnięcia
  • Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut
  • Podajemy na talerzu z dowolnymi warzywami lub w bułce

Rady dietetyka

Burgery uwzględnij pod kątem swojej aktualnej diety oraz nietolerancji, które jej towarzyszą.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Dowolne przyprawy: zioła prowansalskie, sól, wędzona, słodka i ostra papryka, czosnek w proszku, opcjonalnie: curry lub garam masala

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól…

WIĘCEJ >