fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Burgery gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c561c0615-253c-4700-b1c9-dd864975192d-1

Burgery gryczane

Przygotowanie

  • Kaszę zalewamy na noc wodą
  • Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody
  • Doprawiamy dowolnymi przyprawami
  • Odstawiamy do ostygnięcia
  • Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut
  • Podajemy na talerzu z dowolnymi warzywami lub w bułce

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
  • 1 cebula (100 g)
  • dowolne przyprawy: zioła prowansalskie, sól, wędzona, słodka i ostra papryka, czosnek w proszku, opcjonalnie: curry lub garam masala

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego (…)

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 (…)

WIĘCEJ >

Potrawka z bakłażana

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Bakłażana kroimy w kostkę, a pomidorki na połowę. Wrzucamy warzywa na patelnię, chwilę obsmażamy, (…)

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl