Burgery gryczane
Burgery gryczane
Przygotowanie
- Kaszę zalewamy na noc wodą
- Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody
- Doprawiamy dowolnymi przyprawami
- Odstawiamy do ostygnięcia
- Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia
- Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut
- Podajemy na talerzu z dowolnymi warzywami lub w bułce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (200 ml)
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Curry mielone (1 g)
- Papryka słodka mielona (1 g)
- Papryka ostra mielona (1 g)
- Papryka wędzona mielona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka
Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera dodajemy miód, sodę i zaczynamy…
WIĘCEJ >Zupa z dorsza z morskim spaghetti
Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…
WIĘCEJ >Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…
WIĘCEJ >