Burgery gryczane
Burgery gryczane
Przygotowanie
- Kaszę zalewamy na noc wodą
- Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody
- Doprawiamy dowolnymi przyprawami
- Odstawiamy do ostygnięcia
- Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia
- Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut
- Podajemy na talerzu z dowolnymi warzywami lub w bułce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (200 ml)
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Cebula (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Curry w proszku (1 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)
Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…
WIĘCEJ >Jajka zapiekane w awokado
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem kokosowym i z migdałami
Płatki owsiane zagotowujemy krótko w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Następnie posypujemy płatkami migdałowymi
WIĘCEJ >Placek kasztanowy
Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…
WIĘCEJ >