fbpx
logo
Szukaj
open close

Zielony krem z brokułu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c201b4b5d-dbd0-40c9-a722-160c3052d0ef
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zielony krem z brokułu

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Brokuł dzielimy na różyczki i dodajemy do garnka
  • Do garnka dolewamy bulion oraz mleko kokosowe i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut (do miękkości brokułu)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy żółtko i całość dokładnie blendujemy
  • Zupę podajemy z pokruszonymi migdałami i posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (250 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Migdał (30 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Łosoś w białym winie z warzywami

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Tłuszcz roztapiamy w garnku i wyłączamy kuchenkę Cukinię kroimy w plastry Z fasolki odcinamy końcówki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >