fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony krem z brokułu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c201b4b5d-dbd0-40c9-a722-160c3052d0ef
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zielony krem z brokułu

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Brokuł dzielimy na różyczki i dodajemy do garnka
  • Do garnka dolewamy bulion oraz mleko kokosowe i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut (do miękkości brokułu)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy żółtko i całość dokładnie blendujemy
  • Zupę podajemy z pokruszonymi migdałami i posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (250 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Migdał (30 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z pieczonych pomidorów

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pomidory kroimy na pół i układamy na blachę Następnie posypujemy pomidory cebulą z czosnkiem, skrapiamy tłuszczem i wkładamy blachę do piekarnika…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa

Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut

WIĘCEJ >