fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaczany miś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad65407c-761c-405a-97e1-34066daf4de7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaczany miś

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Oliwkę kroimy w plastry
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt uśmiechu i kokardki
  • Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy na jednolitą konsystencję
  • Połowę ziemniaków nakładamy na talerz i formujemy okrąg, a z drugiej połowy formujemy dwie kulki, które delikatnie spłaszczamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kulki i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż zaczną się rumienić)
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt misia, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Papryka czerwona (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Koper (świeży) (1 g)
  • Oliwki czarne (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie paprykowym

Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wrzucamy połowę czosnku, dodajemy połowę tłuszczu i mieszamy Delikatnie podnosimy skórę kurczaka i wkładamy pod nią tłuszcz z…

WIĘCEJ >

Schab w sojowej marynacie

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy ocet, sos sojowy, cukier, miód oraz przyprawy (pieprz) i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki…

WIĘCEJ >