fbpx
Szukaj
open close

Ziemniaki z panierką curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c619688-ee9c-4961-a70f-171b8036eda4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaki z panierką curry

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy przez ok. 10-15 minut (na pół miękko), a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy przyprawy (poza kminkiem) i dokładnie mieszamy
  • Ziemniaki kroimy w plasterki, dodajemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż ziemniaki będą miękkie)
  • Na koniec posypujemy ziemniaki pozostałymi przyprawami i posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (1000 g)
  • Masło (45 g)
  • Curry w proszku (24 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Kminek mielony (3 g)
  • Natka pietruszki suszona (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Faszerowane ziemniaki z mięsem i pomidorami

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości, ale żeby się nie rozpadały) (…)

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

Do rondla wlewamy sok i bulion, dodajemy dżem oraz mąkę i całość dokładnie mieszamy, tak aby mąka się całkowicie rozpuściła (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki z cytryną i natką pietruszki

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół lub w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) (…)

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z tymiankiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy i nakłuwamy widelcem Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o (…)

WIĘCEJ >

Zapiekane ziemniaki z serami

Sery ścieramy na drobnych oczkach do dwóch osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem (…)

WIĘCEJ >