Ziemniaki z panierką curry
Ziemniaki z panierką curry
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy przez ok. 10-15 minut (na pół miękko), a następnie odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wsypujemy przyprawy (poza kminkiem) i dokładnie mieszamy
- Ziemniaki kroimy w plasterki, dodajemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż ziemniaki będą miękkie)
- Na koniec posypujemy ziemniaki pozostałymi przyprawami i posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (1000 g)
- Masło (45 g)
- Curry w proszku (24 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Kminek mielony (3 g)
- Natka pietruszki suszona (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Kurkuma w proszku (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Faszerowane ziemniaki z mięsem i pomidorami
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości, ale żeby się nie rozpadały) Następnie ziemniaki odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Ostygnięte ziemniaki kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy…
WIĘCEJ >Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką
Do rondla wlewamy sok i bulion, dodajemy dżem oraz mąkę i całość dokładnie mieszamy, tak aby mąka się całkowicie rozpuściła Następnie stawiamy rondel na kuchenkę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos…
WIĘCEJ >Ziemniaki z cytryną i natką pietruszki
Ziemniaki obieramy, kroimy na pół lub w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Zieleninę siekamy Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę,…
WIĘCEJ >Pieczone ziemniaki z tymiankiem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy i nakłuwamy widelcem Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o wielkości ok. 20 cm i na każdym kwadracie kładziemy po 3-4 ziemniaki Do miski wkładamy…
WIĘCEJ >