fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaki z cytryną i natką pietruszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5404f1e0-ce23-4785-bdf9-922166fbaf4f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ziemniaki z cytryną i natką pietruszki

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy na pół lub w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Zieleninę siekamy
  • Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, połowę zieleniny wraz z przyprawami i całość dokładnie mieszamy
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy z powrotem do garnka
  • Dodajemy zawartość miski i całość dokładnie mieszamy
  • Ziemniaki nakładamy na talerze i posypujemy drugą połową zieleniny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Greckie ciasto miodowo-orzechowe

Tłuszcz wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 15 minut (aby był miękki) Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Lekko smarujemy tłuszczem papier…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >