fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaczki z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf22603f8-d704-42f6-989a-71da81d9ba0d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ziemniaczki z grilla

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Ziemniaki obieramy i kroimy na pół lub w ćwiartki
  • W garnku roztapiamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę
  • Rozgrzewamy grill
  • W naczyniu płaskim rozkładamy folię aluminiową
  • Na folii układamy cebulę, a na cebulę kładziemy ziemniaki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a następnie szczelnie zawijamy folię
  • Folię z ziemniakami kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 40 minut
  • Po tym czasie odwijamy folię i grillujemy ziemniaki jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (700 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (100 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Rozmaryn suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Grill, Naczynie płaskie, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z każdej strony przyprawami, a następnie zawijamy w folię i odkładamy na ok. 1 godz. Na…

WIĘCEJ >

Łopatka i nerki w cieście

Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do plastikowego worka Dodajemy mąkę i potrząsamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią dokładnie pokryty Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Pieczarki kroimy w plasterki Na patelni…

WIĘCEJ >