Ziemniaczki z grilla
Ziemniaczki z grilla
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Ziemniaki obieramy i kroimy na pół lub w ćwiartki
- W garnku roztapiamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę
- Rozgrzewamy grill
- W naczyniu płaskim rozkładamy folię aluminiową
- Na folii układamy cebulę, a na cebulę kładziemy ziemniaki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a następnie szczelnie zawijamy folię
- Folię z ziemniakami kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 40 minut
- Po tym czasie odwijamy folię i grillujemy ziemniaki jeszcze przez ok. 5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (700 g)
- Cebula (105 g)
- Masło (100 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Rozmaryn suszony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kasza gryczana z cukinią
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3…
WIĘCEJ >Podpłomyki
Do miski wsypujemy mąki, dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy do momentu powstania jednolitego ciasta Ciasto dzielimy na ok. 10-12 części (z 125 g mąki), przykrywamy wilgotną ścierką i zostawiamy na ok. 30 minut Po tym…
WIĘCEJ >Plastry z indyka z szynką parmeńską
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z czosnkiem Do miski z czosnkiem dodajemy skórkę z cytryny, wlewamy 2/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy…
WIĘCEJ >Chleb jaglany
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…
WIĘCEJ >