fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2e25c514-5807-447a-8180-ebab1e438968
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki wyrzucamy) i wydrążone plastry kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plastry
  • W garnku rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cebulę z czosnkiem
  • Zasmażać 2 min
  • Dodać pokrojoną cukinię
  • Zasmażać 2 min
  • Zalać bulionem jarskim
  • Ziemniaka obrać, opłukać, pokroić w kostkę
  • Dorzucić do garnka
  • Przykrywamy pokrywką
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku
  • Jeśli zupa jest za gęsta dolewamy bulionu lub trochę wody

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >