fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c957ffeee-4767-4f12-8e31-aa3c3c757d55
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki wyrzucamy) i wydrążone plastry kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plastry
  • W garnku rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cebulę z czosnkiem
  • Zasmażać 2 min
  • Dodać pokrojoną cukinię
  • Zasmażać 2 min
  • Zalać bulionem kostnym
  • Ziemniaka obrać, opłukać, pokroić w kostkę
  • Dorzucić do garnka
  • Przykrywamy pokrywką
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku
  • Jeśli zupa jest za gęsta dolewamy bulionu lub trochę wody

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (1000 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka po japońsku

Wszystkie składniki oprócz jajek i sezamu wkładamy/ przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut od momentu bulgotania. Gorącą marynatę przecedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.  Gdy zacznie się…

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >