fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c957ffeee-4767-4f12-8e31-aa3c3c757d55
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki wyrzucamy) i wydrążone plastry kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plastry
  • W garnku rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cebulę z czosnkiem
  • Zasmażać 2 min
  • Dodać pokrojoną cukinię
  • Zasmażać 2 min
  • Zalać bulionem kostnym
  • Ziemniaka obrać, opłukać, pokroić w kostkę
  • Dorzucić do garnka
  • Przykrywamy pokrywką
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku
  • Jeśli zupa jest za gęsta dolewamy bulionu lub trochę wody

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (1000 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 8 min (bez przykrywania) Odcedzamy ziemniaki, odcedzamy kalafior Gdy…

WIĘCEJ >

Domowy makaron gryczany

Z podanych składników zagniatamy ciasto Odstawiamy je na 30 minut Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki Odcedzamy i od razu podajemy…

WIĘCEJ >

Chrupiące krakersy z parmezanu

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby…

WIĘCEJ >