fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-2-3

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy kroimy w plasterki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min
  • Dorzucamy pokrojoną marchewkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Po zagotowaniu dodajemy łyżkę posiekanej kolendry i mieszamy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje zup marchewkowych z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka bulionu jarskiego (250 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry (1 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 )
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >

Koktajl z natką pietruszki i ogórkiem

Myjemy natkę pietruszki, ogórka i jabłko Obieramy banana Umieszczamy wszystkie składniki do blendera i dolewamy szklankę wody Wszystko razem blendujemy

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >