Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Marchew obieramy kroimy w plasterki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min
- Dorzucamy pokrojoną marchewkę
- Zasmażamy 2 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 30 min
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Po zagotowaniu dodajemy łyżkę posiekanej kolendry i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy marchewkowej.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (250 ml)
- Marchew (135 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kolendra (świeża) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.