fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-2-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy kroimy w plasterki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min
  • Dorzucamy pokrojoną marchewkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Po zagotowaniu dodajemy łyżkę posiekanej kolendry i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy marchewkowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (250 ml)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kolendra (świeża) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem Wkładamy do nagrzanego do 220…

WIĘCEJ >

Muffiny jajeczne

obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >