fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55d117ae-1e75-4584-b57d-84411b8b9faf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
  • Przecedzamy wywar
  • Do gotowego wywaru dodajemy szparagi 
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
  • Dodajemy szparagi
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (500 ml)
  • Szparag (190 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Szczypiorek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…

WIĘCEJ >