fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55d117ae-1e75-4584-b57d-84411b8b9faf
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
  • Przecedzamy wywar
  • Do gotowego wywaru dodajemy szparagi 
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
  • Dodajemy szparagi
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Możesz także przyrządzić tę zupę w wersji wegetariańskiej (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki bulionu kostnego (500 ml)
  • ½ pęczka szparagów (190 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 2 gałązki kolendry (2 g)
  • 2 gałązki szczypiorku (2 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee (8 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Shake kiwi

Kiwi obrać i wrzucić do naczynia, w którym będziemy miksować Jabłko pokroić i dorzucić do kiwi Dodać pietruszkę Dolać wodę kokosową Zmiksować przez 30 sekund

WIĘCEJ >

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >