Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)
Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
- Przecedzamy wywar
- Do gotowego wywaru dodajemy szparagi
- Wyciskamy sok z cytryny
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
- Dodajemy szparagi
- Gotujemy 10 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Szparag (190 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Szczypiorek (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka owocowa – dowolne owoce
Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…
WIĘCEJ >Krem ziemniaczany
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…
WIĘCEJ >