Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)
Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
- Przecedzamy wywar
- Do gotowego wywaru dodajemy szparagi
- Wyciskamy sok z cytryny
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
- Dodajemy szparagi
- Gotujemy 10 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Szparag (190 g)
- Cebula (50 g)
- Cytryna (40 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Szczypiorek (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Jarski rosół z jajecznymi kluskami
Do garnka wrzucamy warzywa (włoszczyznę) i przyprawy Zalewamy wodą, tak by przykryć wszystkie składniki W osobnej miseczce mieszamy jajko z odrobiną soli i łyżeczką mąki jaglanej. Do gotującego się wywaru wlewamy masę jajeczną i energicznie…
WIĘCEJ >Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym
Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano….
WIĘCEJ >Frittata z batatami i kiełbasą
Kiełbasę nacinamy i posypujemy przyprawami (kminem rzymskim i kolendrą) Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut Bataty kroimy w 0,5 cm plastry (ze skórą) Wrzucamy je…
WIĘCEJ >Chleb z tapioki
Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).
WIĘCEJ >