fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55d117ae-1e75-4584-b57d-84411b8b9faf
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
  • Przecedzamy wywar
  • Do gotowego wywaru dodajemy szparagi 
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
  • Dodajemy szparagi
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (500 ml)
  • Szparag (190 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Szczypiorek (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >

Rolki z bakłażana z twarożkiem z orzechów włoskich

Twarożek: Dzień wcześniej namaczamy orzechy w zimnej wodzie (tylko żeby je zakryło) Na drugi dzień odlewamy tą wodę Dodajemy do orzechów miód, sok wyciśnięty z dwóch cytryn Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem ręcznym lub…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >