fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z brukwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11164cf7-4734-4412-b0e6-78a92b82b02b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z brukwi

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Brukiew obieramy i kroimy w kostkę, po czym wrzucamy do garnka i gotujemy wraz z mięsem przez ok. 20 minut
  • Pozostałe warzywa obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru wraz z przyprawami (liściem laurowym i zielem angielskim) i gotujemy jeszcze przez ok. 30 minut
  • Na koniec dodajemy do zupy przyprawy (majeranek, sól i pieprz) i mieszamy
  • Przed podaniem posypujemy zupę posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Wołowina łopatka (300 g)
  • Brukiew (200 g)
  • Ziemniak (140 g)
  • Seler korzeń (125 g)
  • Marchew (90 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek (świeży) (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa krem z cukinii i awokado

Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość…

WIĘCEJ >

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Zupa z dyni

Dynię obieramy i kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem) Na folię kładziemy dynię, skrapiamy tłuszczem (oliwą), posypujemy przyprawami (solą) i dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Kwaśnica podhalańska

Mięso gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 godz. (1500 ml wody) Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ugotowane mięso…

WIĘCEJ >