fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z brukwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11164cf7-4734-4412-b0e6-78a92b82b02b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z brukwi

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Brukiew obieramy i kroimy w kostkę, po czym wrzucamy do garnka i gotujemy wraz z mięsem przez ok. 20 minut
  • Pozostałe warzywa obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru wraz z przyprawami (liściem laurowym i zielem angielskim) i gotujemy jeszcze przez ok. 30 minut
  • Na koniec dodajemy do zupy przyprawy (majeranek, sól i pieprz) i mieszamy
  • Przed podaniem posypujemy zupę posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Wołowina łopatka (300 g)
  • Brukiew (200 g)
  • Ziemniak (140 g)
  • Seler korzeń (125 g)
  • Marchew (90 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek (świeży) (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz warzywny z soczewicą

W garnku zagotowujemy osoloną wodę Marchewki z dynią obieramy i kroimy na kawałki Do wrzącej wody wrzucamy marchew i gotujemy przez ok. 5 minut Dodajemy dynię i gotujemy razem przez ok. 5 minut, a następnie…

WIĘCEJ >

Zapiekane krewetki i kraby

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do osobnej miski wybijamy jajo, dodajemy jogurt, śmietanę oraz połowę sera i ubijamy na gładką masę…

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >