fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z cebuli i kopru włoskiego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25bbb9cf-9500-48f0-a4a3-b8022782b513
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z cebuli i kopru włoskiego

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Koper kroimy w cienkie plasterki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, dodajemy zieleninę i podsmażamy przez ok. 10 minut
  • Dolewamy bulion i wodę, dodajemy koper i gotujemy przez ok. 10-15 minut
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Opcjonalnie możemy udekorować zupę startym parmezanem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (1200 ml)
  • Cebula (630 g)
  • Woda (600 ml)
  • Fenkuł (koper włoski) (425 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Chorizo z marchewką

Marchewkę obieramy ‘na makaron’ przy pomocy obieraczki do warzywa Na patelni układamy plastry chorizo i wytapiamy z nich tłuszcz Do kiełbasy dodajemy makaron marchewkowy oraz masło Smażymy przez 5 minut

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta pak choi

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kapustę i grillujemy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony Kapustę kładziemy na talerze i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >