Zupa z cebuli i kopru włoskiego
Zupa z cebuli i kopru włoskiego
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Zieleninę drobno siekamy
- Koper kroimy w cienkie plasterki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, dodajemy zieleninę i podsmażamy przez ok. 10 minut
- Dolewamy bulion i wodę, dodajemy koper i gotujemy przez ok. 10-15 minut
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
- Opcjonalnie możemy udekorować zupę startym parmezanem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1200 ml)
- Cebula (630 g)
- Woda (600 ml)
- Fenkuł (koper włoski) (425 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Tymianek (świeży) (6 g)
- Rozmaryn (świeży) (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa z soczewicy i szpinaku z cytryną
Por kroimy w półksiężyce Czosnek obieramy i drobno siekamy Soczewicę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Szpinak drobniej kroimy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut…
WIĘCEJ >Zupa z dyni
Dynię obieramy i kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem) Na folię kładziemy dynię, skrapiamy tłuszczem (oliwą), posypujemy przyprawami (solą) i dokładnie mieszamy…
WIĘCEJ >Wegański rosół z makaronem Konjac
Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…
WIĘCEJ >Prosta zupa cukiniowa
Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).
WIĘCEJ >