fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z pesto i fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1161bee-75ca-4780-86f8-3f46453e03d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z pesto i fasoli

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy marchew z ziemniakiem i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy bulion oraz wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy ją na kawałki o wielkości ok. 2 cm i dodajemy do rondla
  • Do rondla dodajemy cukinię, fasolę i pomidora, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy z pesto

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz podawać z dodatkiem chleba.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Woda (250 ml)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Por (140 g)
  • Pesto zielone (100 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ogniste burritos z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Kanapki z pomidorem i bazylią

Pomidora kroimy w kostkę i przenosimy do miski Bazylię siekamy i dodajemy do miski Dodajemy przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy Kromki chleba smarujemy tłuszczem i nakładamy pomidory z bazylią

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >