fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z pesto i fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1161bee-75ca-4780-86f8-3f46453e03d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z pesto i fasoli

Przygotowanie

  • Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
  • Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy marchew z ziemniakiem i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy bulion oraz wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy ją na kawałki o wielkości ok. 2 cm i dodajemy do rondla
  • Do rondla dodajemy cukinię, fasolę i pomidora, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy z pesto

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Zupę możesz podawać z dodatkiem chleba.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Woda (250 ml)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Por (140 g)
  • Pesto zielone (100 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kremowa zupa dyniowo-ziemniaczana

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki z dynią obieramy i kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki i (…)

WIĘCEJ >

Francuska zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i dusimy pod przykryciem (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i (…)

WIĘCEJ >

Kremowa zupa jarzynowa

Kalafior z brokułem dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-12 minut (do miękkości) Zieleninę siekamy (…)

WIĘCEJ >

Letnia zupa warzywna z groszkiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu (…)

WIĘCEJ >