Znane są jako świetne źródło witamin i minerałów, są również źródłem cukrów prostych, co w nadmiarze może nie mieć pozytywnego efektu. Dowiedz się ile owoców i jakiego rodzaju, powinniśmy spożywać.
Z tego materiału dowiesz się
- Gdzie zajdziemy źródła witaminy C
- Co z cukrem w owocach
- Dlaczego warto jeść kokosa
- Czym są antyoksydanty
- Jakie właściwości mają owoce
- Jak działa fruktoza
- Ile owoców można zjeść
- Czy warto jeść suszone owoce
- Co przy alergiach i nietolerancjach
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor
Iwona Wierzbicka
Długość: 00:07:24
Trudność: Łatwy
Autor
Długość: 00:07:24
Trudność: Łatwy
Znane są jako świetne źródło witamin i minerałów, są również źródłem cukrów prostych, co w nadmiarze może nie mieć pozytywnego efektu. Dowiedz się ile owoców i jakiego rodzaju, powinniśmy spożywać.
Z tego materiału dowiesz się
- Gdzie zajdziemy źródła witaminy C
- Co z cukrem w owocach
- Dlaczego warto jeść kokosa
- Czym są antyoksydanty
- Jakie właściwości mają owoce
- Jak działa fruktoza
- Ile owoców można zjeść
- Czy warto jeść suszone owoce
- Co przy alergiach i nietolerancjach
Tagi
Podobne tematy
Lektyny i gluten – czemu szkodzą?
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Hashimoto – dieta i diagnostyka
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Dietetyka – inne podejście
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Nietolerancje pokarmowe i mikroflora jelitowa
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >