fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki z Yorkshire

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c31d23190-e9d3-4d31-b731-0202c411eaf2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki z Yorkshire

Przygotowanie

  • Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Do miski przesiewamy mąkę i sól, mieszamy, a następnie formujemy zagłębienie
  • Dodajemy jaja i mieszamy
  • Stopniowo dolewamy mleko, cały czas mieszając, aż powstanie gęste ciasto i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty, aby się lekko zagrzała
  • Następnie ostrożnie wlewamy w zagłębienia ciasto i wkładamy formę do piekarnika na ok. 5 minut
  • Po tym czasie zmniejszamy temp. piekarnika do 200 st. C i pieczemy babeczki jeszcze przez ok. 8-10 minut
  • Babeczki wyciągamy z piekarnika i odkładamy na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (400 g)
  • Mleko kokosowe (350 ml)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Piekarnik, Rózga kuchenna, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z chrupiącym chlebkiem pita

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pitę smarujemy 1/3 ilości tłuszczu i posypujemy przyprawami (kminem, solą i pieprzem) Następnie kładziemy pity na papier i wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle…

WIĘCEJ >