fbpx
logo
Szukaj
open close

Blanszowane migdały

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce64be2b6-57bc-48b3-941d-8717edfbe758
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Blanszowane migdały

Przygotowanie

  • Migdały wrzucamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy na 24 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z wody i ściągamy z nich skórki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 1
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Migdał (120 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Hinduskie chlebki chapati

Do miski wsypujemy mąki oraz sól, dolewamy wodę i zagniatamy na jednolite ciasto Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie formujemy z ciasta kulki i rozwałkowujemy na cienkie placki…

WIĘCEJ >

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy…

WIĘCEJ >

Chrzan z majonezem

Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

WIĘCEJ >

Kalafior z sosem serowym

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli) Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 6-7 minut Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2…

WIĘCEJ >