fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bób z pomidorami i ziołami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-140
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bób z pomidorami i ziołami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Bób obieramy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy wino i gotujemy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy przyprawy (liść laurowy) i pomidory, mieszamy i dusimy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Dodajemy bób i połowę zieleniny, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości bobu)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bób (300 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Wino białe wytrawne (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Ser kozi w ziołach i orzechach

Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy bledować) Dodajemy orzechy i całość dokładnie blendujemy Mieszankę orzechów z przyprawami wysypujemy na talerz i obtaczamy w niej ser (tak aby był równomiernie pokryty)…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – sówka i rakieta z serem

Sówka Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >