fbpx
logo
Szukaj
open close

Bób z pomidorami i ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c14245fd0-22ed-4585-8a23-43c64d3f82b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bób z pomidorami i ziołami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Bób obieramy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy wino i gotujemy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy przyprawy (liść laurowy) i pomidory, mieszamy i dusimy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Dodajemy bób i połowę zieleniny, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości bobu)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bób (300 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Wino białe wytrawne (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Topinambur z grzybami

Cebulę i grzyby kroimy w kostkę Czosnek przeciskamy przez praskę Topinambur obieramy i kroimy w kostkę Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur Przyprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Tartaletki walijskie z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z każdej kromki chleba wycinamy kółko o średnicy ok. 8 cm Formę na babeczki smarujemy tłuszczem Każde kółko chleba wciskamy w zagłębienia w formie, a następnie wkładamy do…

WIĘCEJ >

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Kaszę i fasolkę…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >