fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń jaglany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce98520f2-77d0-402a-815e-c1ac0b9f0b51
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń jaglany

Przygotowanie

  • Kaszę wysypujemy na sitko i płuczemy pod ciepłą wodą
  • Następnie przenosimy kaszę do rondla i zalewamy 2/3 ilości mleka
  • Rondel stawiamy na kuchenkę i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 15 minut (do momentu wchłonięcia całego płynu i miękkości kaszy)
  • Następnie przenosimy kaszę do blendera, dolewamy pozostałe mleko (najlepiej ciepłe) i blendujemy
  • Banana obieramy i dodajemy do blendera wraz z masłem orzechowym i ponownie blendujemy na gładki mus

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (375 ml)
  • Banan (120 g)
  • Kasza jaglana (60 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy Cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż składniki się rozpuszczą i powstanie gładka konsystencja Gdy budy będzie gęsty – zagotowujemy go…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo-czekoladowy

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy suche składniki i podgrzewamy, cały czas mieszając Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minut, cały czas mieszając Gotowy budyń przelewamy do miski

WIĘCEJ >

Budyń kokosowy

W rondlu umieszczamy wszystkie składniki (poza mlekiem) i dokładnie mieszamy Garnek stawiamy na kuchenkę i cały czas mieszając – podgrzewamy, do momentu, aż wszystkie składniki się połączą i powstanie jednolita konsystencja Następnie budyń zagotowujemy i…

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z owocami

Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały czas mieszając (na małym ogniu) Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka oraz mąkę i…

WIĘCEJ >