fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułgarska sałatka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-132
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bułgarska sałatka

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Ser kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy wszystkie warzywa i ser
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz oraz ocet, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (300 g)
  • Bundz (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwki zielone (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (30 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Lody karmelowo-kokosowe

Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier, miód, sól oraz wybijamy jajo, całość dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy przez ok. 1 minutę Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek do ostygnięcia Dodajemy ekstrakt waniliowy,…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z serem gruyère

Boczek kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek oraz…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >