fbpx
logo
Szukaj
open close

Chińskie bułki z wieprzowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf23bbe96-a454-4683-98bc-17c4f7065720
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chińskie bułki z wieprzowiną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz) i smażymy przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy mięso do miski
  • Do osobnej miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy ciepłą wodę i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 10-15 minut (aż pojawi się piana)
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę, dolewamy drożdże oraz 2/3 ilości tłuszczu (oliwy) i całość mieszamy na konsystencję grudkowatego ciasta
  • Następnie zagniatamy ciasto na podsypanej mąką stolnicy przez ok. 8-10 minut
  • Gdy ciasto będzie gładkie i miękkie – wsadzamy je do natłuszczonej miski, przykrywamy i odkładamy na ok. 1,5 godz.
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy mięso, dolewamy sosy i smażymy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
  • Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Z ciasta formujemy spłaszczone krążki i na środek każdego krążka nakładamy farsz, po czym zaginamy brzegi ciasta do góry i ściskamy palcami, zamykając nadzienie w środku
  • Przygotowane bułki przykrywamy czystą ściereczką
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Naczynie do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia i partiami gotujemy bułki nad rondlem przez ok. 15 minut (do momentu, aż będą puszyste)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 bułki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (500 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Woda (250 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sos hoisin (10 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Drożdże w proszku (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Patelnia grillowa, Rondel, Stolnica, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron ryżowy z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki Z fasolki odcinamy końcówki, a następnie kroimy fasolkę na 3 części Brokuł i fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy wzdłuż na paski (z jednej piersi…

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i przenosimy do naczynia żaroodpornego Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy, przenosimy do naczynia z ziemniakami i mieszamy Do rondla wlewamy mleko, dodajemy śmietanę…

WIĘCEJ >