fbpx
logo
Szukaj
open close

Chińskie bułki z wieprzowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf23bbe96-a454-4683-98bc-17c4f7065720
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chińskie bułki z wieprzowiną

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (smalec)
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz) i smażymy przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy mięso do miski
  • Do osobnej miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy ciepłą wodę i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 10-15 minut (aż pojawi się piana)
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę, dolewamy drożdże oraz 2/3 ilości tłuszczu (oliwy) i całość mieszamy na konsystencję grudkowatego ciasta
  • Następnie zagniatamy ciasto na podsypanej mąką stolnicy przez ok. 8-10 minut
  • Gdy ciasto będzie gładkie i miękkie – wsadzamy je do natłuszczonej miski, przykrywamy i odkładamy na ok. 1,5 godz.
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy mięso, dolewamy sosy i smażymy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
  • Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Z ciasta formujemy spłaszczone krążki i na środek każdego krążka nakładamy farsz, po czym zaginamy brzegi ciasta do góry i ściskamy palcami, zamykając nadzienie w środku
  • Przygotowane bułki przykrywamy czystą ściereczką
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Naczynie do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia i partiami gotujemy bułki nad rondlem przez ok. 15 minut (do momentu, aż będą puszyste)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 bułki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (500 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Woda (250 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sos hoisin (10 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Drożdże w proszku (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Patelnia grillowa, Rondel, Stolnica, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe mini pączki

Do miski wsypujemy babkę jajowatą, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniała Do drugiej miski (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z jagodami

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do misy malaksera W garnku (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowy chlebek z dyni

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Formę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy wszystkie płynne (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina z grilla na słodko

Mięso kroimy w plastry Pozostałe składniki (poza przyprawami) wlewamy do miski i dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa oprószamy przyprawami i (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe donuty czekoladowe

Ciasto Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C z funkcją termoobiegu Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy babkę (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowe naleśniki kasztanowe

Do miski przesiewamy mąkę (kasztanową), dodajemy mąkę (ziemniaczaną) oraz sól i całość dokładnie mieszamy Następnie wlewamy do mąk wodę i (…)

WIĘCEJ >