Chleb kokosowy
Chleb kokosowy
Przygotowanie
- Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
- Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Mąka kokosowa (90 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grillowane warzywa z boczniakami
Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.
WIĘCEJ >Lody bananowe
Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia
WIĘCEJ >Roladki łososiowo-tuńczykowe
W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny
WIĘCEJ >Pesto z buraków
Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…
WIĘCEJ >