Chleb kokosowy
Chleb kokosowy
Przygotowanie
- Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.
- Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
- Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem.
Rady dietetyka
1 porcja chleba to około 200 g.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie ciekawe propozycje chlebów – koniecznie je wypróbuj.
Autor
Lista składników
- 6 jajek kurzych roz. M (ok. 306 g)
- 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
- Opcjonalnie: 1-2 łyżki miodu (50 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- 90 g mąki kokosowego
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym
Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…
WIĘCEJ >Sałatka gryczana z makrelą
Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…
WIĘCEJ >Karkówka z szynkowaru z sałatką
Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…
WIĘCEJ >