Chleb zapiekany z szynką i serem
Chleb zapiekany z szynką i serem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier kładziemy kromki, na które kładziemy szynkę i ser
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Ser Gouda (50 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Goleń jagnięca z warzywami
Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub na ćwiartki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso…
WIĘCEJ >Stek z rostbefu z cukinią
Mięso nacieramy przyprawami i odkładamy na ok. 1 godz. (tak aby nabrało temp. pokojowej) Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Kładziemy mięso i smażymy…
WIĘCEJ >Sos vinaigrette AIP z awokado
Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować Dodać resztę składników i zmiksować
WIĘCEJ >Chłodnik truskawkowy
Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…
WIĘCEJ >