fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiące kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-236
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrupiące kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski
  • Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski z mięsem
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem dodajemy skórkę z cytryny, majonez, sos chili oraz połowę bułki tartej i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy krabowej formujemy małe kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki
  • Kotleciki układamy na talerzu i wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki
  • Po tym czasie na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kotleciki obtaczamy w drugiej połowie bułki tartej, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż będą złote i chrupiące)
  • Usmażone kotleciki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Kotleciki nakładamy na talerze i podajemy z kawałkiem cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z mięsem z kraba.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Cebula (45 g)
  • Majonez (20 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka – króliczek

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Jabłko…

WIĘCEJ >

Pomarańcza

Pomarańczę umyć i obrać ze skóry Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Owocowa palma

Kiwi obieramy i jedną połowę kroimy w plastry, a drugą w drobną kostkę Poziomki kroimy na pół Banana kroimy w pół plastry Wszystkie owoce układamy na talerzy na kształt palmy, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut Dodajemy natkę pietruszki, passatę…

WIĘCEJ >