fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiące kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c342c9333-e31b-4138-b568-913313fe6548
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiące kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski
  • Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski z mięsem
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem dodajemy skórkę z cytryny, majonez, sos chili oraz połowę bułki tartej i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy krabowej formujemy małe kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki
  • Kotleciki układamy na talerzu i wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki
  • Po tym czasie na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kotleciki obtaczamy w drugiej połowie bułki tartej, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż będą złote i chrupiące)
  • Usmażone kotleciki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Kotleciki nakładamy na talerze i podajemy z kawałkiem cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z mięsem z kraba.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Cebula (45 g)
  • Majonez (20 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym

Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą)  Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem  Powinna nam wyjść…

WIĘCEJ >

Ziemniaki w pomidorach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy na papierze Następnie skrapiamy ziemniaki tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z portobello

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Czosnek obieramy, kroimy w plastry i kładziemy…

WIĘCEJ >

Jabłkowo-imbirowe kotlety wieprzowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy cukier i przyprawy (imbir i pieprz), dolewamy sok jabłkowy i sos sojowy, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut Po tym…

WIĘCEJ >