fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiące kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c342c9333-e31b-4138-b568-913313fe6548
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiące kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski
  • Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski z mięsem
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem dodajemy skórkę z cytryny, majonez, sos chili oraz połowę bułki tartej i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy krabowej formujemy małe kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy formując kotleciki
  • Kotleciki układamy na talerzu i wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki
  • Po tym czasie na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kotleciki obtaczamy w drugiej połowie bułki tartej, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż będą złote i chrupiące)
  • Usmażone kotleciki przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Kotleciki nakładamy na talerze i podajemy z kawałkiem cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z mięsem z kraba.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Krab (świeży) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Cebula (45 g)
  • Majonez (20 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wielkanoc na talerzu

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Chleb pieczemy w tosterze na grzanki Z sera wycinamy kawałki na kształt zajączków i pisklaków Paprykę kroimy w drobną kostkę Ogórka kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Sałatka Caprese

Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym

WIĘCEJ >

Ryżanka z jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jabłko obieramy i kroimy w plastry Ryżankę przenosimy do miski, dekorujemy plastrami jabłka i posypujemy cynamonem

WIĘCEJ >

Jajecznica – ptaszek

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >