fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dbc0612-c001-4d47-8324-0701fa220145
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
  • Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
  • Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
  • Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 170 g mięsa z kraba
  • 4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżeczka świeżo startej skórki z cytryny (5 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka z dyni i mięsa

Dynię kroimy wzdłuż na pół i wydłubujemy miękki miąższ z pestkami Marchew, pietruszkę, cebulę obieramy Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa Co jakiś czas miedzy porcjami mięsa wrzucamy kawałki marchewki i pietruszki Por i cebulę…

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Karp w sosie rodzynkowym z ziemniakami

Rybę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem z czajnika Po 8-10 sekundach odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą z kranu Ręką lub nożem zdejmujemy szlam i ewentualne łuski z ryby Płuczemy pod bieżącą wodą oczyszczone kawałki…

WIĘCEJ >

Marchewkowy makaron z mięsem mielonym

Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową.  Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy…

WIĘCEJ >