fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dbc0612-c001-4d47-8324-0701fa220145

Kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
  • Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
  • Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
  • Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 170 g mięsa z kraba
  • 4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżeczka świeżo startej skórki z cytryny (5 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…

WIĘCEJ >

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >