fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dbc0612-c001-4d47-8324-0701fa220145
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
  • Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
  • Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
  • Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 170 g mięsa z kraba
  • 4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
  • 1 łyżka majonezu (25 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżeczka świeżo startej skórki z cytryny (5 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Krewetki na sałacie duszone w pomarańczach

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomarańcze obieramy, kroimy w cząstki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy krewetki minutę i obracamy na…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >