fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dbc0612-c001-4d47-8324-0701fa220145
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
  • Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
  • Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
  • Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Krab (świeży) (170 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Mąka kokosowa (48 g)
  • Majonez (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Cytryna skórka (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z kurczakiem

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >