fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki krabowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dbc0612-c001-4d47-8324-0701fa220145
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotleciki krabowe

Przygotowanie

  • Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
  • Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
  • Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
  • Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
  • Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Krab (świeży) (170 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Mąka kokosowa (48 g)
  • Majonez (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Cytryna skórka (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki grillowane

Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym łososiem

Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…

WIĘCEJ >

Klopsiki z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4…

WIĘCEJ >