Kotleciki krabowe
Kotleciki krabowe
Przygotowanie
- Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski
- Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo
- Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
- Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut
- Po tym czasie wyciągamy miskę z lodówki i formujemy kotlety
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kotleciki po około 4 minuty z każdej strony
- Wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Krab (świeży) (170 g)
- Jajo kurze rozm. M (51 g)
- Mąka kokosowa (48 g)
- Majonez (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Szczypiorek (5 g)
- Cytryna skórka (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Steki grillowane
Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami
WIĘCEJ >Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką
Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…
WIĘCEJ >Sałatka z gotowanym łososiem
Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…
WIĘCEJ >Klopsiki z cukinią
Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4…
WIĘCEJ >