fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto bardzo bakaliowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d1efede-de01-4b1a-b1e3-3da30efb2d3b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciasto bardzo bakaliowe

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C
  • Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, orzechy oraz owoce suszone i całość dokładnie mieszamy
  • Do blendera (lub miksera) wybijamy jaja, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przelewamy do miski z i całość dokładnie mieszamy, tak aby orzechy i owoce były równomiernie pokryte masą
  • Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wylewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy
  • Keksówkę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy keksówkę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
  • Następnie kroimy ciasto w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych ciast.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Morela suszona (65 g)
  • Śliwka suszona (65 g)
  • Rodzynki (65 g)
  • Żurawina suszona (65 g)
  • Daktyl (65 g)
  • Mąka pszenna (65 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Migdał (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Orzech pekan (50 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Soda oczyszczona (1 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Cebulę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski z komosą Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do miski z komosą Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Puree selerowo – gruszkowe

Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera Gotujemy pod przykryciem około 30 min…

WIĘCEJ >

Jogurt naturalny z musem owocowym

Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitego musu Następnie mus owocowy przelewamy do miski (lub szklanki), a na wierzch nakładamy jogurt

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >