fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia w curry z octem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-66
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia w curry z octem

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz przyprawy, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm
  • Na dno słoików wsypujemy gorczycę, układamy plastry cukinii i zalewamy zalewą
  • Następnie słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 30 minut (w garnku z wodą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem cukinii.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 18
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (2000 g)
  • Woda (1500 ml)
  • Cukier trzcinowy (220 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Gorczyca – ziarno (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi w sosie pomarańczowym

W garnku zagotowujemy wodę Przygotowujemy miskę z wodą i lodem Ze szparagów odcinamy końcówki Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 5 minut Następnie szparagi odcedzamy…

WIĘCEJ >

Chrzan z jabłkiem

Chrzan z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

WIĘCEJ >

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 minutę Następnie szparagi odcedzamy…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert z figami

Figę kroimy w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię Wlewamy miód oraz ocet, kładziemy rozmaryn i podgrzewamy przez ok. 3-5 minut, aż zgęstnieję Dodajemy figę i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając Rozgrzewamy patelnię grillową…

WIĘCEJ >