fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia w curry z octem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5362d3c0-a023-4666-98e6-7608c2c20811
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Cukinia w curry z octem

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz przyprawy, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm
  • Na dno słoików wsypujemy gorczycę, układamy plastry cukinii i zalewamy zalewą
  • Następnie słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 30 minut (w garnku z wodą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem cukinii.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 18
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (2000 g)
  • Woda (1500 ml)
  • Cukier trzcinowy (220 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Gorczyca – ziarno (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…

WIĘCEJ >

Purée ziemniaczane ze szpinakiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Szpinak drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski…

WIĘCEJ >

Pieczony schab

Na deskę kładziemy czosnek, posypujemy go przyprawami (solą) i rozgniatamy Pastę czosnkową przenosimy do miski, dodajemy pozostałe przyprawy (pieprz, kminek, majeranek i paprykę) i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Mięso dokładnie…

WIĘCEJ >

Dziecięca dżdżownica z parówki

Parówkę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca oraz buźki Z ogórka wycinamy paski Parówkę odcedzamy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >