fbpx
logo
Szukaj
open close

Cukinia w curry z octem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5362d3c0-a023-4666-98e6-7608c2c20811
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cukinia w curry z octem

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz przyprawy, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm
  • Na dno słoików wsypujemy gorczycę, układamy plastry cukinii i zalewamy zalewą
  • Następnie słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 30 minut (w garnku z wodą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem cukinii.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 18
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (2000 g)
  • Woda (1500 ml)
  • Cukier trzcinowy (220 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Gorczyca – ziarno (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Ryżanka z musem morelowym i orzechami

Mus morelowy Morele gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-10 minut (do momentu, aż zaczną się rozpadać) Następnie usuwamy z moreli pestki i łyżką cedzakową przenosimy do blendera Morele blendujemy na jednolity mus Ryżanka Ryż…

WIĘCEJ >

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >