Cukinia z czosnkiem w oliwie
Cukinia z czosnkiem w oliwie
Przygotowanie
- Cukinię kroimy w cienkie plasterki lub pół plasterki
- Rozgrzewamy patelnię
- Wrzucamy cukinię i lekko prażymy
- Do miski (lub szklanki) wlewamy tłuszcz, dodajemy pastę, sok z cytryny, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
- Do słoików układamy plastry cukinii, zalewamy zalewą i zakręcamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem cukinii.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (600 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (150 ml)
- Czosnek (25 g)
- Pasta paprykowa ostra (16 g)
- Sok z cytryny (bio) (9 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.