fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekolada z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0ebf5a8-3de2-43a4-89f4-cb90cb032067
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekolada z bakaliami

Przygotowanie

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w garnku zagotowujemy wodę, czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do miski, a następnie kładziemy miskę nad garnkiem – woda powinna sięgać do 3/4 miski i podgrzewamy, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści)
  • Owoce suszone i orzechy kroimy na mniejsze kawałki
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wylewamy czekoladę na grubość ok. 4 mm i wtykamy w nią owoce suszone i orzechy
  • Gdy czekolada się ostudzi – wkładamy blachę do lodówki, aby zastygła

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Morela suszona (10 g)
  • Figa suszona (10 g)
  • Rodzynki (10 g)
  • Orzech makadamia (10 g)
  • Orzech nerkowca (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mus jagodowy ze śmietaną

Jagody blendujemy na gładki mus, a następnie przenosimy do miski (lub szklanki) Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Pomidorowe bałwanki

Z pomidorów odcinamy „czapeczkę” czyli plaster z góry o grubości ok. 1 cm Następnie wydrążamy z pomidorów miąższ, a do wydrążonych dziur nakładamy twaróg i przykrywamy czapeczką Z mozzarelli wycinamy kawałki przypominające czapeczki i kładziemy…

WIĘCEJ >

Francuskie tosty z cynamonem

Bułkę (najlepiej z poprzedniego dnia) kroimy w plastry Banany obieramy i kroimy w plasterki Nektarynki kroimy w plasterki (pestki usuwamy) Do miski wybijamy jaja, dodajemy ekstrakt z wanilii i cynamon, dolewamy mleko i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >