logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladki herbaciane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c71ac6f-938c-4de8-b136-237b4c155945

Czekoladki herbaciane

Przygotowanie

  • Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić.
  • Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań.
  • Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i odstawiamy do lodówki, aż masa będzie twarda.
  • Wyjmujemy pralinki z foremek.

Uwagi

Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując silnym malakserem wiórki kokosowe na ‘masło’. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego aż masa przestanie stawiać opór.
Z podanych ilości wychodzi około 30 czekoladek, na jedną porcję można zjeść 5 sztuk.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g pasty kokosowej
  • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha
  • opcjonalnie: słodziło (miód/ ksylitol/ erytrol/ syrop daktylowy…)

Potrzebny sprzęt

Foremka do kostek lodu, Garnek - mały, Lodówka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości) Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą (…)

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą (…)

WIĘCEJ >

Fondue czekoladowe z owocami

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma (…)

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl