fbpx
logo
Szukaj
open close

Drobiowe kotleciki z buraczkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ae68696-d115-4016-91be-4e8ecc7f6446
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Drobiowe kotleciki z buraczkami

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Mięso mielimy na standardowym sitku maszynki do miski
  • Dodajemy przecier z przyprawami i dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotleciki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy kotleciki i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony
  • Do blendera wrzucamy buraki, dolewamy mleko, tłuszcz (oliwę), sok z cytryny, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kotlecików.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Burak ugotowany (200 g)
  • Indyk pierś (180 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Przecier pomidorowy (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kotleciki z ciecierzycy

Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Fasolę zalewamy zimną wodą i (…)

WIĘCEJ >

Kotleciki krabowe

Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo (…)

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy (…)

WIĘCEJ >

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na (…)

WIĘCEJ >

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i (…)

WIĘCEJ >