fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Drobiowe kotleciki z buraczkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ae68696-d115-4016-91be-4e8ecc7f6446
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Drobiowe kotleciki z buraczkami

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Mięso mielimy na standardowym sitku maszynki do miski
  • Dodajemy przecier z przyprawami i dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotleciki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy kotleciki i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony
  • Do blendera wrzucamy buraki, dolewamy mleko, tłuszcz (oliwę), sok z cytryny, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kotlecików.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Burak ugotowany (200 g)
  • Indyk pierś (180 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
  • Przecier pomidorowy (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka śledziowa z cukinią, oliwkami i cebulą

Rybę na kawałki Pomidory kroimy w paski Cukinię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Rybę z warzywami wkładamy do miski i skrapiamy tłuszczem, a obok kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Brokuły, dynia, kasza jaglana

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone i grzanki

Kromki chleba pieczemy w tosterze Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Na talerz nakładamy grzanki, jaja i pomidorki

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >