fbpx
logo
Szukaj
open close

Duszony dorsz w sosie pomidorowo-bazyliowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-30
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Duszony dorsz w sosie pomidorowo-bazyliowym

Przygotowanie

  • Na patelnię wylewamy pomidory, wino i wodę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dalej gotujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, a na patelnię dodajemy rybę tak, aby się cała zanurzyła w sosie
  • Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy rybę przez ok. 8-10 minut
  • Po tym czasie patelnię ściągamy z kuchenki, dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dorszem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (380 g)
  • Woda (125 ml)
  • Wino białe wytrawne (60 ml)
  • Bazylia (świeża) (35 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Podstawowy sos winegret

Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i mieszamy do momentu połączenia się

WIĘCEJ >

Kotlety z kurczaka w cytrynie i ziołach

Każdy kotlet powinien ważyć ok. 115 g Mięso oprószamy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony Następnie przenosimy kotlety…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Kokosowa szarpana wieprzowina

Mięso opłukujemy i wkładamy do misy wolnowaru, dolewamy mleko kokosowe i przyprawy (solimy na końcu gotowe już danie). Ustawiamy wolnowar na Low (1) na całą noc i podajemy.

WIĘCEJ >