fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4de73b84-26dd-4198-8eb3-335445bb18e8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Sposób pierwszy:

  • Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym.
  • Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut.

Sposób drugi:

  • Włożyć dynię do nagrzanego piekarnika w całości.
  • Po 30 minutach, kiedy dynia zmięknie, wyjąć na chwilę z piekarnika i przekroić na pół.
  • Włożyć na kolejne 15 – 20 minut.
  • Poczekać, aż dynia ostygnie i wybrać miąższ ze środka.

Uwagi

Do przekrojenia surowej dyni potrzebny jest bardzo ostry nóż. Upieczoną i wydrążoną dynię makaronową można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 4 dni.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 40
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dynia makaronowa (1560 g)
  • Opcjonalnie: 1 łyżeczka oleju kokosowego do posmarowania środka dyni (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dżem z dyni z masłem kokosowym

Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry  Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >