fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4de73b84-26dd-4198-8eb3-335445bb18e8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Sposób pierwszy:

  • Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym.
  • Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut.

Sposób drugi:

  • Włożyć dynię do nagrzanego piekarnika w całości.
  • Po 30 minutach, kiedy dynia zmięknie, wyjąć na chwilę z piekarnika i przekroić na pół.
  • Włożyć na kolejne 15 – 20 minut.
  • Poczekać, aż dynia ostygnie i wybrać miąższ ze środka.

Uwagi

Upieczoną i wydrążoną dynię makaronową można przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 4 dni.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia makaronowa (1560 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…

WIĘCEJ >

Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową

Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Galaretka truskawkowa

Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku, Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia Jeżeli żelatyna…

WIĘCEJ >