Dżem truskawkowy
Dżem truskawkowy
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i rozdrabniając nią truskawki na mniejsze kawałki
- Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć – zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut na małym ogniu, do momentu uzyskania konsystencji dżemu
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dżemów.
Autor
Lista składników
- Truskawka (300 g)
- Chia – nasiona (10 g)
- Cukier trzcinowy (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Smalec i grzanki ze smalcu
Słoninę mielimy w maszynce do mięsa na standardowym średnim sitku Wkładamy do garnka Ustawiamy na kuchence i ustawiamy mały ogień Co jakiś czas mieszamy Gotujemy 2 godziny Cedzimy tłuszcz przez metalowe cienkie sito do czystego…
WIĘCEJ >Mięsna kostka „rubika”
Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem
WIĘCEJ >Pasta jajeczna
Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy…
WIĘCEJ >Domowe masło migdałowe
Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż uzyskamy konsystencję przypominającą masło)
WIĘCEJ >