Dziecięcy kotlecik – rybka
Dziecięcy kotlecik – rybka
Przygotowanie
- Mięso oczyszczamy i wyrajamy podłużne kółko (na kształt rybki)
- Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być surowe i się lekko zarumieni)
- Oliwkę kroimy w plastry
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Papryki kroimy w paski
- Na talerz kładziemy mięso i dekorujemy majonezem, a dookoła układamy pozostałe składniki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (50 g)
- Ogórek długi (6 g)
- Papryka czerwona (6 g)
- Papryka żółta (6 g)
- Smalec z gęsi (6 g)
- Majonez (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.