fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięcy kotlecik – rybka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48846b69-05b6-4802-a060-19791602266b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dziecięcy kotlecik – rybka

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i wyrajamy podłużne kółko (na kształt rybki)
  • Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być surowe i się lekko zarumieni)
  • Oliwkę kroimy w plastry
  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Papryki kroimy w paski
  • Na talerz kładziemy mięso i dekorujemy majonezem, a dookoła układamy pozostałe składniki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (50 g)
  • Ogórek długi (6 g)
  • Papryka czerwona (6 g)
  • Papryka żółta (6 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Majonez (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >

Łopatka i nerki w cieście

Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do plastikowego worka Dodajemy mąkę i potrząsamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią dokładnie pokryty Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Pieczarki kroimy w plasterki Na patelni…

WIĘCEJ >

Owsianka z malinami

Do rondla wsypujemy płatki, dolewamy mleko i gotujemy przez ok. 5-6 minut (w razie potrzeby dolewamy wodę) Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy przez ok. 1-2 minuty

WIĘCEJ >

Wołowina curry po tajsku

Do rondla wlewamy 1/8 ilości mleka i zagotowujemy Dodajemy pastę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając Dodajemy cukier oraz sos sojowy i gotujemy przez ok. 1 minutę Wlewamy pozostałe mleko oraz bulion…

WIĘCEJ >