Dziecięcy kotlecik – rybka
Dziecięcy kotlecik – rybka
Przygotowanie
- Mięso oczyszczamy i wyrajamy podłużne kółko (na kształt rybki)
- Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być surowe i się lekko zarumieni)
- Oliwkę kroimy w plastry
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Papryki kroimy w paski
- Na talerz kładziemy mięso i dekorujemy majonezem, a dookoła układamy pozostałe składniki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (50 g)
- Ogórek długi (6 g)
- Papryka czerwona (6 g)
- Papryka żółta (6 g)
- Smalec z gęsi (6 g)
- Majonez (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wietnamskie bun
Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…
WIĘCEJ >Łopatka i nerki w cieście
Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do plastikowego worka Dodajemy mąkę i potrząsamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią dokładnie pokryty Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Pieczarki kroimy w plasterki Na patelni…
WIĘCEJ >Owsianka z malinami
Do rondla wsypujemy płatki, dolewamy mleko i gotujemy przez ok. 5-6 minut (w razie potrzeby dolewamy wodę) Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy przez ok. 1-2 minuty
WIĘCEJ >Wołowina curry po tajsku
Do rondla wlewamy 1/8 ilości mleka i zagotowujemy Dodajemy pastę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając Dodajemy cukier oraz sos sojowy i gotujemy przez ok. 1 minutę Wlewamy pozostałe mleko oraz bulion…
WIĘCEJ >