Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przy pomocy łyżki wydrążamy pomidory.
- Wydrążoną część pomidorów kroimy, wyrzucając twardy środek
- Pokrojone pomidory dusimy na patelni z masłem, mięsem i przyprawami
- Dusimy ok.10 – 15 minut (lub do czasu aż woda odparuje)
- W szklance mieszamy żółtko z mlekiem kokosowym i płatkami drożdżowymi
- Zmniejszamy ogień pod farszem i dodajemy nasz sos
- Przygotowane wcześniej wydrążone pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem
- Pieczemy przez 30 minut i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (340 g)
- Wołowina mięso mielone (150 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Jajo żółtko (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Koper (świeży) (9 g)
- Płatki drożdżowe (5 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Majeranek suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Wołowina z kapustą
Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…
WIĘCEJ >Kulki wołowe
Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku Formujemy masę przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy jednocześnie kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy na talerzu Przekładamy…
WIĘCEJ >Zapiekanka wołowa
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….
WIĘCEJ >Rozgrzewająca wołowina
Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…
WIĘCEJ >