fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowane pomidory

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65e2fd6f-0671-42c5-b288-4f7f34da72e7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Faszerowane pomidory

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przy pomocy łyżki wydrążamy pomidory.
  • Wydrążoną część pomidorów kroimy, wyrzucając twardy środek
  • Pokrojone pomidory dusimy na patelni z masłem, mięsem i przyprawami
  • Dusimy ok.10 – 15 minut (lub do czasu aż woda odparuje)
  • W szklance mieszamy żółtko z mlekiem kokosowym i płatkami drożdżowymi
  • Zmniejszamy ogień pod farszem i dodajemy nasz sos
  • Przygotowane wcześniej wydrążone pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem
  • Pieczemy przez 30 minut i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne, równie smaczne potrawy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 pomidory (340 g)
  • 150 g mięsa wołowego
  • 2 łyżeczki koperku [8 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)
  • 30 ml mleka kokosowego
  • 1 żółtko (20 g)
  • 5 g płatków drożdżowych nieaktywnych
  • Sól himalajska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów

Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >