fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowane pomidory

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65e2fd6f-0671-42c5-b288-4f7f34da72e7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Faszerowane pomidory

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przy pomocy łyżki wydrążamy pomidory.
  • Wydrążoną część pomidorów kroimy, wyrzucając twardy środek
  • Pokrojone pomidory dusimy na patelni z masłem, mięsem i przyprawami
  • Dusimy ok.10 – 15 minut (lub do czasu aż woda odparuje)
  • W szklance mieszamy żółtko z mlekiem kokosowym i płatkami drożdżowymi
  • Zmniejszamy ogień pod farszem i dodajemy nasz sos
  • Przygotowane wcześniej wydrążone pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem
  • Pieczemy przez 30 minut i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (340 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Koper (świeży) (9 g)
  • Płatki drożdżowe (5 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia Po zagotowaniu…

WIĘCEJ >

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc) Rozgrzewamy patelnię Smażymy mięso z warzywami…

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >