fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz11-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C
  • Pierś lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa
  • Solimy i pieprzymy
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Smażymy kurczaka po 3 min z każdej strony
  • Przekładamy mięso na naczynie do zapiekania
  • Pomidora kroimy w 3 grube plastry i kładziemy na kurczaku
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mozzarelle kroimy w 3 plastry i kładziemy na pomidora
  • Kładziemy liście bazylii
  • Pieczemy w piekarniku 15 min

Uwagi

Do wykonania tej potrawy możesz użyć dowolnego mięsa drobiowego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Ser mozzarella (125 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >