fbpx
logo
Szukaj
open close

Flan z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0cb10194-c02a-4bfd-8e64-bdc28274e5b9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Flan z mango

Przygotowanie

  • Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
  • Następnie wkładamy mango do blendera, dodajemy 1/4 ilości słodziku i blendujemy na gładką masę
  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy pozostały słodzik, dolewamy mleko i roztrzepujemy
  • Odkładamy 4 łyżki masy z mango (1 łyżka na 1 porcję), a pozostałą masę łączymy z jajami
  • Foremki lekko zwilżamy wodą i nakładamy do nich masę
  • Następnie ustawiamy foremki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze i gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut
  • Gotowe flany odkładamy do ostygnięcia
  • Każdy flan polewamy odłożoną masą z mango i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia flanów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (230 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko krowie (200 ml)
  • Cukier trzcinowy (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremki do sufletów, Garnek, Miska, Nóż, Rózga kuchenna, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Flan z czarnej rzepy z zielonym sosem

Flan Rzepę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na plasterki Następnie oprószamy rzepę solą i gotujemy na parze przez ok. 20 (…)

WIĘCEJ >

Flan pokrzywowy

Liście pokrzywy dokładnie myjemy, drobno siekamy i bez odsączania wkładamy do rondla Dolewamy mleko, dodajemy sól i gotujemy pod przykryciem, (…)

WIĘCEJ >

Czosnkowy flan z sosem pietruszkowym

Czosnkowy flan Zagotowujemy wodę i przelewamy do miski Ząbki czosnku obieramy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy kiełki Następnie zanurzamy (…)

WIĘCEJ >