Frankfurterki, parówki, ser
Frankfurterki, parówki, ser
Przygotowanie
- Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
- Ser kroimy na kawałki
- Na talerzu układamy wszystkie składniki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Frankfurterka (150 g)
- Parówka drobiowa (100 g)
- Ser gorgonzola (30 g)
- Ser camembert (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz w sosie musztardowym
Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a następnie odkładamy miskę na ok. 30 minut Co ok. 10 minut obracamy mięso na drugą…
WIĘCEJ >Sałatka grecka
Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy
WIĘCEJ >Grasica smażona na maśle ze szparagami
Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…
WIĘCEJ >Grecki dip z pieczonego bakłażana
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażana wkładamy do formy, a następnie do piekarnika na ok. 15-20 minut (bakłażan powinien nabrać objętości, a skórka dość ciemnego koloru) Po tym czasie wyciągamy bakłażana z piekarnika…
WIĘCEJ >