Parówki i surówka z rzodkiewką
Parówki i surówka z rzodkiewką
Przygotowanie
- Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Koper siekamy
- Do miski wkładamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i mieszamy
- Parówki wykładamy na talerz
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Parówka drobiowa (250 g)
- Rzodkiewka (75 g)
- Sałata roszponka (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Koper (świeży) (9 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Frankfurterki, parówki, ser
Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ser kroimy na kawałki Na talerzu układamy wszystkie składniki
WIĘCEJ >Parówki, masło, ogórek kiszony
Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ogórki kroimy w paski Koper siekamy Na talerzu układamy parówki, ogórki i masło posypane koperkiem
WIĘCEJ >Parówki, kiełbasa, kapusta pekińska
Parówki i kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Kapustę siekamy i przenosimy do miski Parówki orz kiełbasę odcedzamy i przenosimy na talerz
WIĘCEJ >Parówki zapiekane w cieście
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano. Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym. Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.
WIĘCEJ >