fbpx
logo
Szukaj
open close

Parówki i surówka z rzodkiewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9db737d3-f645-4199-a691-c4dbc9c2e180
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Parówki i surówka z rzodkiewką

Przygotowanie

  • Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Koper siekamy
  • Do miski wkładamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i mieszamy
  • Parówki wykładamy na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka drobiowa (250 g)
  • Rzodkiewka (75 g)
  • Sałata roszponka (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Koper (świeży) (9 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Krewetki na sałacie duszone w pomarańczach

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomarańcze obieramy, kroimy w cząstki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy krewetki minutę i obracamy na…

WIĘCEJ >

Grillowany stek z pieczarkami

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dolewamy sos sojowy i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do naczynia płaskiego (niemetalowego) wkładamy mięso, dodajemy pieczarki, dolewamy marynatę i całość dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

WIĘCEJ >