Parówki, masło, ogórek kiszony
Parówki, masło, ogórek kiszony
Przygotowanie
- Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
- Ogórki kroimy w paski
- Koper siekamy
- Na talerzu układamy parówki, ogórki i masło posypane koperkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Parówka drobiowa (250 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Prawdziwe masło (15 g)
- Koper (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Marchewka po marokańsku
Marchewki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, kolendrę, paprykę słodką i cynamon), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Marchewki…
WIĘCEJ >Szynka w glazurze rodzynkowej
Z szynki ściągamy skórę (wyrzucamy), a następnie nacinamy ją w romby (uważamy, aby nie zrobić zbyt głębokich nacięć) Do rondla wsypujemy cukier, dodajemy musztardę, rodzynki i przyprawy (goździki), dolewamy sok i całość gotujemy przez ok….
WIĘCEJ >Śliwki pod pierzynką
Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę
WIĘCEJ >Zapiekanka z wołowiny i pieczarek
Pieczarki kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki z cebulą i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś…
WIĘCEJ >