fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Parówki, masło, ogórek kiszony

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49670121-bd68-4778-8693-b636ecda8a4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Parówki, masło, ogórek kiszony

Przygotowanie

  • Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut
  • Ogórki kroimy w paski
  • Koper siekamy
  • Na talerzu układamy parówki, ogórki i masło posypane koperkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka drobiowa (250 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marchewka po marokańsku

Marchewki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, kolendrę, paprykę słodką i cynamon), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Marchewki…

WIĘCEJ >

Szynka w glazurze rodzynkowej

Z szynki ściągamy skórę (wyrzucamy), a następnie nacinamy ją w romby (uważamy, aby nie zrobić zbyt głębokich nacięć) Do rondla wsypujemy cukier, dodajemy musztardę, rodzynki i przyprawy (goździki), dolewamy sok i całość gotujemy przez ok….

WIĘCEJ >

Śliwki pod pierzynką

Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Zapiekanka z wołowiny i pieczarek

Pieczarki kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki z cebulą i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >