fbpx
logo
Szukaj
open close

Glazura czekoladowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3db9d42-3e67-479a-bd5c-555b7ed45545
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Glazura czekoladowa

Przygotowanie

  • Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy co jakiś czas mieszając, do momentu, aż się rozpuszczą
  • Następnie rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i mieszamy
  • Cały czas mieszając dolewamy wodę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia glazury.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier puder (trzcinowy) (170 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (55 g)
  • Masło (45 g)
  • Woda (20 ml)
  • Wanilia – laska (2 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta z pieczonego selera

Orzechy wrzucamy do miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8-12 godz. Po tym czasie orzechy odcedzamy i obieramy ze skórki Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W osobnym garnku zagotowujemy wodę Piekarnik rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Kurczak po karaibsku

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy sok z limonki, sok z pomarańczy oraz rum i całość dokładnie mieszamy Mięso kroimy w paski, przenosimy do miski z marynatą i mieszamy, tak aby każdy…

WIĘCEJ >

Purée z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…

WIĘCEJ >

Sałatka z grzankami i ziarnami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Czosnek obieramy i drobno siekamy Z chleba odcinamy skórkę i kroimy chleb w kostkę o wielkości ok. 1 cm Do miski wlewamy 1/3 tłuszczu, dodajemy czosnek, kostki chleba,…

WIĘCEJ >