fbpx
logo
Szukaj
open close

Glazura czekoladowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3db9d42-3e67-479a-bd5c-555b7ed45545
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Glazura czekoladowa

Przygotowanie

  • Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy co jakiś czas mieszając, do momentu, aż się rozpuszczą
  • Następnie rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i mieszamy
  • Cały czas mieszając dolewamy wodę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia glazury.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier puder (trzcinowy) (170 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (55 g)
  • Masło (45 g)
  • Woda (20 ml)
  • Wanilia – laska (2 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Warzywa z sosem krewetkowym

Cebulę obieramy i drobno siekamy Krewetki dokładnie oczyszczamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W rondlu podgrzewamy tłuszcz Dodajemy mąkę, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż zbrązowieję Dodajemy cebulę, mieszamy i dusimy przez…

WIĘCEJ >

Domowa przyprawa piernikowa

Laski cynamonu i wanilii łamiemy na mniejsze części Wszystkie przyprawy wrzucamy do młynka do mielenia kawy i mielimy na piasek Przyprawę przesypujemy do szklanego słoiczka i szczelnie zakręcamy

WIĘCEJ >

Łatwy sos do makaronu

Pomidory drobno siekamy Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >