fbpx
logo
Szukaj
open close

Gruszki w czerwonym winie z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5efd4659-1ab8-4416-9a20-89a59bd29618
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gruszki w czerwonym winie z cynamonem

Przygotowanie

  • Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne
  • Miąższ z gruszek skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał
  • Do rondla wlewamy wino, dodajemy miód oraz cynamon i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż miód się rozpuści
  • Dodajemy gruszki i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie rondel ściągamy z kuchenki i odkładamy do ostygnięcia
  • Gruszki wraz z syropem przenosimy do pucharków i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z gruszkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Gruszka twarda (800 g)
  • Wino czerwone wytrawne (300 ml)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Babeczki imbirowo-gruszkowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia babeczek lekko natłuszczamy Do miski przesiewamy mąkę i proszek do (…)

WIĘCEJ >

Gruszki z kruszonką i cynamonem

Gruszki obieramy i kroimy na kawałki Migdały wsypujemy do blendera i mielimy Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy sok jabłkowy, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, (…)

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się (…)

WIĘCEJ >