fbpx
logo
Szukaj
open close

Gruszki z kruszonką i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e03be08-9769-405c-a435-d05e31f268a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gruszki z kruszonką i cynamonem

Przygotowanie

  • Gruszki obieramy i kroimy na kawałki
  • Migdały wsypujemy do blendera i mielimy
  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy sok jabłkowy, dodajemy gruszki i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (bez przykrycia)
  • Zawartość rondla przenosimy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Do miski wsypujemy cukier, mąkę, cukier trzcinowy, migdały, wiórki kokosowe i przyprawy (cynamon), dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy
  • Następnie dodajemy tłuszcz i mieszamy tak aby uzyskać konsystencję bułki tartej
  • Gruszki posypujemy powstałą kruszonką i pieczemy przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z gruszkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gruszka (520 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Mąka orkiszowa (70 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Sok jabłkowy 100% (45 ml)
  • Migdał (30 g)
  • Cytryna – skórka (20 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >

Zupa brokułowa z makaronem

Brokuł dzielimy na małe różyczki W rondlu zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy makaron, gotujemy przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Warzywa po hiszpańsku z chorizo

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Kiełbasę kroimy w plastry Papryki kroimy w paski (gniazda nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w ósemki Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C W naczyniu żaroodpornym układamy…

WIĘCEJ >

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na ok. 1 godz. Grill rozgrzewamy do temp. 200 st. C Kładziemy mięso i…

WIĘCEJ >